Hľadať

Kuchynské nože KAI sú špičkovým pomocníkom každého domáceho ako aj profesionálneho kuchára. Na to aby vám však dobre slúžili roky je potrebné dodržiavať pár základných pravidiel:

 

1. Nôž neumývajte v umývačke riadu - agresívne chemikálie a prítomnosť ostatných kuchynských pomôcok môžu skrátiť jeho životnosť a spôsobiť jeho poškodenie

2. Nôž neuskladňujte voľne s ostatnými nožmi alebo príborom - nože by mali byť vždy zabezpečené pred kontaktom s inými predmetmi ktoré môžu spôsobiť ich poškodenie alebo vytupenie. Ideálne je nože odkladať do magnetických držiakov na nože alebo do blokov na nože, ktoré ich ochránia pred poškodením.

3. Na rezanie používajte len drevenné alebo umelohmotné dosky na krájanie - mramorové, sklenné alebo keramické dosky nôž vytupujú a môžu ho poškodiť

4. Používajte nôž výhradne na to, na čo je určený - ak si kúpite špecializovaný nôž optimálne navrhnutý na plnenie konkrétnej funkcie, nepoužívajte ho na iné úkony (napríklad nôž Nakiri vyzerá ako čínsky sekáčik na kosti, avšak už pri prvom pokuse sekať s nim kosti si ho veľmi pravdepodobne poškodíte)

5. Ocieľka sa nepoužíva na brúsenie noža, ale len na vyrovnanie hrany čepele - pre nabrúsenie noža použite keramický brúsny kameň alebo špecializovanú elektrickú brúsku na nože

6. Nôž hneď po použití utrite handričkou alebo kuchynskou utierkou do sucha a odložte na miesto - nikdy ho nenechávajte pohodený v kuchynskom dreze, môžete sebe alebo svojim blízkym spôsobiť zranenie


Košík  

Žiadne produkty

Poštovné 0,00 €
Spolu 0,00 €

Košík Pokladňa