Hľadať

 

Spoločnosť KAI bola založená v roku 1908 v japonskom meste Seki a už viac ako 100 rokov vyrába nože a príslušenstvo ktoré sa stali kultom.

 

Použitie špičkových materiálov a tradičných japonských metalurgických postupov, ručná výroba či tradičné japonské tvary - to sú hodnoty, ktoré robia z japonských nožov KAI najlepšieho spoločníka v kuchyni.

 

Ak chcete o výrobe japonských nožov KAI vedieť viac, pozrite si VIDEO, v ktorom generálny riaditeľ KAI pán Koji Endo hovorí o ich výrobe.

 

Nože KAI sú ručne brúsené a leštené, špecializovaný personál sa stará o to, aby vynikla prirodzená štruktúra a textúra ocele, ktorá bola pre každý model noža zvolená.

 

Ručné brúsenie noža KAI vo výrobe

OBRÁZOK 1 - Ručné brúsenie noža KAI pri jeho výrobe 

 

Ručná výroba nožov KAI nespočíva len v konečnom brúsení, ale každý nôž je individuálne kompletovaný už od začiatku.

 

Ručná výroba noža KAI

OBRÁZOK 2 - Ručná výroba noža KAI

 

Ručná výroba noža KAI

OBRÁZOK 3 - Ručné brúsenie rúčky noža KAI

 

Postup kasumi používa KAI pri výrobe modelov z damaškovej ocele. Postup kasumi spočíva v kovaní a následnom prekladaní dvoch typov ocele - ocele z vysokým obsahom uhlíka vyznačujúcou sa mimoriadnou tvrdosťou s oceľou mäkšou, ktorá nožu zabezpečí lepšiu brúsiteľnosť a pružnosť.



Ak chcete o kovaní nožov KAI kasumi (používanom aj pri výrobe tradičných japonských posvätných zbraní katana) vedieť viac, pozrite si toto VIDEO.


Košík  

Žiadne produkty

Poštovné 0,00 €
Spolu 0,00 €

Košík Pokladňa